بهزاد فرياديان ادامه داد:در پي تلاش پايگاه پژوهشي شهر تاريخي دره شهر و رايزنيهاي متعدد و اخذ استعلامهاي متعدد از ادارات شهرستان دره شهر و استان ايلام مشخص شد که سند رسمي محوطه تاريخي دره شهر در هفت پلاک ملي در اختيار منابع طبيعي است.
وي افزود:در پي تلاش براي انتقال سند مالکيت و همچنين تلاش براي تهيه و تکميل پرونده اثر براي ثبت در فهرست جهاني حريم نهايي محوطه که همان حريم درجه چهار است يک کمربند حفاظتي با استفاده از بلوکهاي سيماني با آرم سازمان مشخص شده است تا بتوان به استناد اين اقدام، به موقع حدود تپه ها و زمينهاي منابع ملي را مشخص و تفکيک کنيم همچنين انتقال آن به سهولت انجام خواهد گرفت.
مدير پايگاه پژوهشي شهر تاريخي دره شهر افزود: نوع بلوکهاي سيماني که احتمالا\" در سطح حوزه حفاظتي ميراث فرهنگي کشور نادر است به ارتفاع 80 سانتي متر، ابعاد تحتاني آن 45*45 و ابعاد فوقاني آن که آرم سازمان در دو طرف آن بصورت فرو رفته نقش بسته است 25*25200 تشکيل شده است.
فرياديان گفت: اين بلوکهاي سيماني در فاصله هاي هر 15 متر يک بلوک توسط قالبهاي فلزي با قرار دادن آرماتور داخل آنها که استحکام بيشتر آنها را احيا مي کند قرار گرفته اند.
وي تصريح کرد: طول حريم درجه چهار شهر تاريخي دره شهر برروي نقشه حدود 9 هزار متر است که بر روي تپه هاي اطراف شهر تاريخي مي گذرد . مسير قرار گرفتن بلوک هاي سيماني صعب العبور بوده به شکلي که با وسيله نقليه همچون تراکتور توسط کارگران با استفاده از مصالح ملاط سيمان در داخل قالب هاي فلزي در نقاطي که توسط PS gمشخص شده بودانتقال وقالب گيري شده اند.
فرياديان خاطرنشان کرد: اين عمليات طي دو ماه بصورت فشرده به انجام رسيده و براي مردم و مسئولان شهرستان جالب توجه و مورد استقبال قرارگرفته است ./117
انتهای پیام/